Foredrag:
En fremmed kommer til byen

 
 

En munter rejse gennem fem årtiers kulturmøde

Foredraget består af fire fortællinger - fire nedslag - fra 1960'erne til i dag om vores møde med det fremmede, og om vores evne til at gøre det fremmede dansk, når det viser sig, at vi ikke kan slippe af med det, men det er kommet for at blive.

En pige til læreren:
- Hjemme hos os har vi det hele nu.
- Hvad mener du?
- Jo, min storesøster har fået en kæreste, der er muslim,
og far siger, at det var lige det, der manglede.

”Danskerne findes i mange modeller, og stadig kommer der nye til,” digter Ebbe Kløvedal Reich i en højskolesang.

En dansker er et gadekryds, der siden oldtiden er blevet formet i mødet med det fremmede.

Der er altid ankommet fremmede, der forstyrrer os og forandrer os. I landsbyen kom tilflytteren. I storbyen kom fremmedarbejderen. I den globale landsby kommer de mest uventede. Med jævne mellemrum må vi derfor minde hinanden om, hvem vi er, og hvorfor vi hører sammen. I disse år skal vi lære at høre sammen på nye måder.

Jeg har samlet på tankevækkende og morsomme historier om det gode kulturmøde, som jeg i foredraget bruger til at forklare, hvordan vi bliver bedre til at leve i en flerkulturel brydningstid, hvor kulturmødet er blevet en del af hverdagen.

 
 
Erik Lindsø har samlet historier op, der styrker troen på det bedste i kulturmødet. På munter vis giver han konkrete anvisninger på, hvordan vi knækker kulturelle koder. Forrygende aften. Intet mindre
— JyskeVestkysten

Ønsker du at høre mere om foredraget eller booke mig?

...så udfyld formularen her. Så kontakter jeg dig hurtigst muligt.