Kursus: Skriv dit liv

Erik 18 (1).JPG
 
 

Kursus i livsfortælling og erindringsskrivning

  • Et kursus kan tilrettelægges fra 2 – 5 dage. Eller over en række aftener.
  • Deltagerantal: max. 20
  • Velegnet på højskoler og i aftenskoler, seniorklubber og sognegårde.

  Skriv på livet løs!

  Livet er en historie værd. Men det kan være svært at tage fat på at skrive om sit liv og sine oplevelser. Hvor skal man egentlig begynde? Hvad er en god historie? Og hvordan fortæller man den bedst?

  Jeg var den første i Danmark, der udviklede kurser i erindringsskrivning. Gennem 15 år har jeg givet flere hundrede kursister mod på og redskaber til at komme i gang med skriveprocessen. Jeg har oparbejdet et sjældent og unikt kendskab til livshistorien – som portrætinterviewer i Danmarks Radio, forfatter og fortæller. Det er denne viden og min begejstring for andre menneskers liv, jeg deler ud af på kurserne. Mit udgangspunkt er, at ethvert menneske er unikt. Ved fødslen blev skabelonen til os smidt væk. Vi har derfor alle en historie at fortælle som ingen anden.

  Gennem oplæg kombineret med skrive-, fortælle- og erindringsøvelser får deltagerne hul på projekt ”Skriv dit liv”. Kurset har to lag:

  Erindringsværksted

  At erindre er en særlig kunst, som kræver både indsigt og etiske overvejelser, når erindringer skal fortælles. Hvad husker vi? Hvordan husker vi? Sandhed og fortielse. Det personlige og det private. Punktnedslag i livet. Konkrete erindringsøvelser. Livets urørlighedszoner. Fortælling eller terapi.

  Skriveværksted

  Konkrete skriveøvelser, som har til formål at lette skriveprocessen og forbedre dine formuleringer. Hvordan kommer jeg i gang med at skrive? Hvordan får jeg et levende sprog? Hvem skriver jeg til? Fortælleformer. Begrænsningens kunst.

  Undervisningsmateriale

  Jeg udgivet bogen ”Livet er i det mindste en historie værd” og er på vej med bogen ”Skriv dit liv. Håndbog i erindringsskrivning”. Bøgerne købes og indgår som undervisningsmateriale på kurserne.
  Samlet pris: 400 kr.

  Kursisterne medbringer selv computer og/eller skriveredskaber og papir.

   

   
   
  Erindringskassen er god at aktivere, når man vil finde ud af, hvorfor ting går, som de gør, i ens liv.
  — Per Kierkeby
  Man er det, man gør ved det, man er blevet gjort til.
  — Jean-Paul Sartre
  Livet er ikke, som man har levet det, men som man erindrer det, og hvordan man erindrer det for at fortælle det.
  — Gabriel Garcia Márquez


   

  Ønsker du at høre mere om kurset?

  ...så udfyld formularen her. Så kontakter jeg dig hurtigst muligt.

  Navn *
  Navn