Foredrag:
Guidet rundtur i Højskole-sangbogen
Advarsel! Fællessang kan virke stærkt vanedannende!
I fortælling og sang præsenteres du for nogle afHøjskolesangbogens sange og historier, forfattere og komponister.
Sangen er en bestseller.
Vi kan som danskere bryste os af at have opfundet fællessangen, og måske er det derfor vi også har verdens største sangskat. Vi er et folk, hvor snart sagt enhver forening, bevægelse eller sammenslutning har sin egen sangbog: Spejderne, friskolerne, pensionisterne, arbejderbevægelsen, DGI osv. Folkelige møder starter og slutter med en sang. Vi har morgensange og aftensange. Vi bruger sangen, til at komme godt fra start med og til at få rundet ordentligt af med.
Vi hører ofte, at det står skidt til med sangen. Men der er aldrig før solgt så mange sangbøger som nu, og Højskolesangbogen er gennem de seneste 25 år solgt mere end en million eksemplarer og er hermed Danmarks mest solgte bog.
Hver fugl synger med sit næb
At synge sammen er ikke nogen nødvendighed. Mennesker kan godt eksistere uden at synge, og et samfund kan nok også få hjulene til at løbe rundt uden sang. Men én ting er sikkert: uden sangen ville både livet og samfundet blive fattigere - og det uanset, hvor mange velfærdsgoder, vi plastrer det til med."
At fornemme hverdagen som noget festligt og farverigt, at se det store i det små og løfte sløret for hverdagens små mirakler - det er den fortryllende oplevelse en god sang kan give os.
Vi bruger sangene som et poetisk-musikalsk supplement - en lyrisk kommentar - til skildringen af vores fælles liv. Poesien kommer af det, vi har på hjerte - det vi ønsker, tror og håber på - alt det, der skal mod til. Når vi synger poesien, deler vi det største i livet med hinanden.
“Erik Lindsø er fast inventar på vores sommerkurser. Ganske enkelt fordi han hver eneste gang får topkarakter i kursisternes evalueringer.”
Ønsker du at høre mere om foredraget eller booke mig?
...så udfyld formularen her. Så kontakter jeg dig hurtigst muligt.