_MG_6724.JPG

Foredrag med
Erik Lindsø

Jeg har gennem årene holdt mere end 3.000 foredrag i alle tænkelig sammenhænge i det danske samfund: på skoler og uddannelsessteder, på private virksomheder og i den offentlige sektor, ved konferencer og på kurser, i oplysningsforbund og folkelige foreninger, i sognegårde og forsamlingshuse, ved familiefester og i loger. Ligesom jeg hvert år er taler ved 4. maj-arrangementer, på Grundlovsdag og Sankt Hans aften. Lejlighedsvis er gæsteprædikant i den danske folkekirke..

Overskriften for dem alle kunne være ”Livet er en gave, og en gave pakker man ud.” Med den muntre alvor giver jeg en tolkning af tilværelsen og meningen med livet.
oredragene er pakket ind i gode historier og snøret til med humorens bid.
Latter og læring hænger sammen. Ligesom forandring og fornøjelse, kreativitet og kommunikation, humor og livsmod.

På siden her finder du overblikket over mine forskellige foredrag.

 

Humor som medicin

Om livsmod, livslyst og livsglæde 
Det handler om at ændre mismod til livsmod, og jeg gør det ved at tage fra de muntre og give til de skuffede. Foredraget giver et par muntre og livsbekræftende timer, hvor lattermusklerne bliver rørt.

 

Der er nu noget ved livet, man ikke finder andre steder

Om kunsten at være en glædesspreder
Nogle skaber glæde, hvor de går - andre når de går. De sidste har behov for, at en glædesspreder kigger forbi. Et muntert og livgivende foredrag - et mentalt kurbad.

 

Når snæversyn og smålighed
tager overhånd

Livtag med Janteloven
Jantelovens bud kender de fleste danskere bedre, end de kender Grundloven. Men lader vi Janteloven regere, så brænder vi ikke - vi brænder ud. Janteloven skrev Aksel Sandemose for at gøre om med den. Det er en forrygende historie - på samme tid dybsindig og morsom.

 

Livet er i det mindste en historie værd

Kunsten at fortælle livet
Livshistorien er livsnødvendig. Vi bruger fortællingen til at holde os oprejste i livet og til at blive klogere på os selv og hinanden. Stress opstår, når vi ikke får tid til at få vores historie med os.

 

Livsglædens nødvendighed

Om det der gør livet levende
Livsglæden er det, der gør livet levende. Livsmod er det, som man løbende får sat ind på sin glædeskonto. Foredraget sætter ind på fælleskontoen!

 

Lukket på grund af ombygning

Portræt af ungdomskulturen
Med udgangspunkt i aktuel forskning og historier samlet op undervejs tegnes et portræt af ungdomsgeneration, der siger, de har alt undtagen ordentlug voksenkontakt. 

 

En fremmed kommer til byen

Muntrer historier om det gode kulturmøde
Tankevækkende og morsomme historier om det gode kulturmøde, som det har fundet sted siden 1960'erne, og som jeg i foredraget bruger til at forklare, hvordan vi i dag bliver bedre til at leve i en flerkulturel brydningstid.

 

Skynd dig langsomt

Om at give tiden fylde
Den der kun lever i nuet, får ikke fortiden med sig, og ængstes for tiden, der kommer. Foredraget handler om de værdier, der giver tiden fylde. Det gode live kræver ikke mere tid, men god tid.

 

"Livet er ikke det værste, man har"

Benny Andersen i fortælling og sang
En lystrejse i Benny Andersens hjertevarme humor, som den kommer til udtryk i hans digte og sange. Nogle af sangene synges.

 

Til kamp mod dødbideriet

En nutidshistorie om Grundtvig
Mennesket skal oplives og begejstres. Vi kan ikke erherve faglige kompetencer, hvis vi ikke først har fået forbavselseskompetencer. Det handler om at have mod på livet.

 

Livet er svært, men matematik er sværere

En historie om Storm P. og hans livssyn
Foredraget er en rundrejse i livsglædens, smilets og den muntre alvors univers, som man møder det hos Storm P.