Om Erik Lindsø
- foredragsholder og forfatter

_MG_6806.jpg
 

Kontakt mig:

Tlf.: 2178 7252
Mail: post@eriklindsoe.dk

 
 

Uddannelse

Jeg er uddannet lærer fra Nr. Nissum Seminarium, og jeg har studeret historie på Københavns Universitet og religionsvidenskab på Århus Universitet.

Højskolen

Jeg har – med en afstikker til Haderslev Museum som museumspædagog – tilbragt det meste af mit arbejdsliv i folkehøjskolen – som lærer på Haslev Højskole og Danebod Højskole og som forstander på Rønshoved Højskole. Desuden har jeg været informationschef i Folkehøjskolernes Forening. Jeg var i 2006 med til at genrejse Rødding Højskole, da den stod foran lukning, og er i dag tilknyttet højskolen som ressourceperson i bestyrelsen, kursustilrettelægger, underviser og foredragsholder. Højskolen har også bragt mig ind i Grundtvigsk Forum, hvor jeg sidder i styrelsen.

Journalistik

Jeg har sideløbende med højskolen i 18 år været freelance i Danmarks Radio som kulturjournalist og har lavet en lang række reportager og portrætinterviews. Jeg lancerede ”Fortælletimen” på DR Syd og var i to år vært på programmet ”Din mening”. I fire år har jeg været vært på det ugentlige kulturprogram ”Lindsø” på P2 med gode historier fra kunst, kultur og hverdagsliv.


Jeg har i to år været redaktør for Højskolebladet og i seks år redaktør for Grænseforeningens blad ”Grænsen – magasin for mindretal, sprog og kultur”.
Jeg har desuden været anmelder, klummeskribent og kommentator ved en række aviser og blade.

Forfatter

I 2011 debuterede jeg som forfatter og har foreløbig udgivet mine livsbetragtninger i bøgerne ”Der er nu noget ved livet, man ikke finder andre steder” og ”Livet er i det mindste en historie værd”. Jeg arbejder lige nu på to bøger – den ene om humor, den anden om den danske sang.

Rent privat

Jeg er gift med børnelæge Pernille Lindsø. I en moden alder blev jeg far igen til Thea Marie (født 2011) og Rosa (født 2015). Med Pernille kom også Frederik (født 2001) ind i mit liv.
Fra tidligere ægteskab har jeg tre voksne sønner: Asbjørn (født 1983), Torsten (født 1986) og Bjarke (født 1990). Og så er jeg farfar til Selma (født 2012) og Fergus (født 2015).