Foredrag:
I skolen sagde de, vi ikke blev til noget særligt

 
 

...men vi snød dem!

Vi har brug for reservater til frugtbare galninge. Uden plads til originaler får vi intet originalt, men kun det ordinære.

Der er fokus på de unge, der ikke er som de fleste – dem, der ikke tager der uddannelse til tiden og hurtigt nok – dem, der fjumrer og går omveje. Man kalder dem for de marginaliserede, de sidste eller restgruppen eller rent ud sagt for et samfundsproblem, og vi uddanner en hær af vejledere til at ensrette dem., så de kan blive som de fleste.

Men nogle af de unge har taget ophold i marginalen, fordi de er for kloge til at være blandt de regelrette. Jeg har omdøbt ’marginalen’ til ’reservatet for frugtbare galninge’.

I dag tror vi, at børn skal lære det hele i skolen, og vi frelser os i troen på, at de kan uddanne sig til resten. Uddannelse er svaret på alting, siger politikerne. Men hvad er egentlig spørgsmålet til det svar?

Det et dumt og ansvarsløst samfund, der kun satser på individuel uddannelse. Vi har brug for originaler og skæve eksistenser, der tænker anderledes og det ubegribelige. Uden plads til originaler, får vi intet originalt, men kun det ordinære.

Jeg har samlet historier om unge, som ingen troede på, men som i dag gør en forskel.

 
 
Skarp – humoristisk og tankevækkende. Hvordan vi forvalter mulighederne i tilværelsen – ikke mindst i forhold til børn og unge og det særlige ansvar, som påhviler forældrene og skolefolk i fællesskab for at vi får alle unge med. Foredraget henvender sig til unge alene og sammen med voksne, forældredage og skolekredsarrangementer.
— Troels Borring, formand for Efterskoleforeningen

Ønsker du at høre mere om foredraget eller booke mig?

Tlf.: 2178 7251
Mail: erik@folkeakademiet.dk

Eller udfyld formularen her. Så kontakter jeg dig hurtigst muligt.

Dit navn *
Dit navn