Foredrag:
Lukket på grund af ombygning

 
 

Portræt af ungdomskulturen

Med udgangspunkt i aktuel forskning og historier samlet op undervejs tegnes et portræt af ungdomsgeneration, der siger, de har alt undtagen ordentlig voksenkontakt.

Børn og unge undersøges og udsættes for forskning som aldrig før. Deres forbrugsmønstre kortlægges, deres kommunikationsformer analyseres, og deres tankesæt bliver endevendt. Og aldrig har vi haft sværere ved at forstå dem. Hvorfor?

Med udgangspunkt i aktuel forskning og historier samlet op undervejs tegnes et portræt af ungdomsgeneration, der er så kær, at den har fået mange navne: Generation friværdi, Bamse og Kylling-generationen, skilsmissegenerationen, samplergenerationen, curlinggenerationen, eksponeringsgenerationen, forbrugergenerationen, de ironiske, dem med eget værelse, fuldt udstyret og koblet op til hele verden. De har alt undtagen en ting, siger de selv: Voksenkontakt. De er selvsikre, og de kører med klatten, men de er mere sårbare end generationerne før dem.

Ungdommen har ikke længere patent på at være ung. Vi vil alle være unge. Voksenkarakteren har ændret sig. Hvad betyder det for de unge? Hvad er en god ungdom?

Dem, der unge i dag, er vokset op i en periode, hvor penge til privatforbrug er fordoblet for gennemsnitsdanskeren. Hvilke værdier har de fået med sig? Samtidig er de vokset op i en periode, hvor vi er gået fra fællesskab til individualisering. Det vigtigste for dem, er deres eget projekt og deres egen historie. Hvad betyder det for deres samfundssyn og for det samfund, de skal skabe?

 

 
 
Han elsker ungdommen, og han kan få øje på det bedste i dem. Samtidig ved han, hvad han taler om. Erik Lindsø kan på et særlig måde formilde noget fagligt som gode historier. Derfor kan han en hel aften holde både forældre og konfirmander fanget.
— Sognepræst Karin Thanning Christensen, Margrethekirken i Valby

Ønsker du at høre mere om foredraget eller booke mig?

...så udfyld formularen her. Så kontakter jeg dig hurtigst muligt.

Dit navn *
Dit navn